هیات وزیران بنا به پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و به استناد ماده واحده قانون استفساریه در خصوص اختیار اصلاح اساسنامه سازمانها، شرکتها و موسسات دولتی و وابسته به دولت ـ مصوب ۱۳۷۷ـ اصلاحات اساسنامه شرکت فناوری اطلاعات را تصویب کرد.بر این اساس در عنوان و مواد اساسنامه حسب مورد، واژه «شرکت» به «سازمان» اصلاح شد.
نود آی سی تی – با اصلاح این موارد در اساسنامه، شرکت فناوری اطلاعات قانونا به سازمان تبدیل شده است. مواد اصلاح شده در اساسنامه سازمان فناوری اطلاعات به این شرح است:
ماده۶- سرمایه سازمان مبلغ چهارصد و یازده میلیارد و پانصد و نود و هشت میلیون و دویست و شصت هزار و ششصد و سی و نه (۴۱۱.۵۹۸.۲۶۰.۶۳۹) ریال است که به چهارمیلیون و یکصد و پانزده هزار و نهصد و هشتاد و دو (۴.۱۱۵.۹۸۲) سهم یکصد هزار (۱۰۰.۰۰۰) ریالی و شصت هزار و ششصد و سی و نه (۶۰.۶۳۹) ریال پاره سهم بانام تقسیم میشود و صددرصد سهام متعلق به دولت است.
تبصره- پس از ابلاغ این اساسنامه مراجع قانونی ذیربط بنا به درخواست سازمان وفق قوانین و مقررات مربوط، اسناد مالکیت اراضی و املاکی را که به نام شرکت فناوری اطلاعات بوده است در دفاتر مربوط به نام سازمان اصلاح میکنند.
بر این اساس، این متون به عنوان بندهای (۲۱) تا (۳۳) به ماده (۷) اضافه میشود:
۲۱- اجرا، توسعه و مدیریت شبکه ملی اطلاعات و بهرهبرداری از آن مبتنی بر الزامات و نیازهای خدمات فناوری اطلاعات کشور بر پایه منافع و امنیت ملی، توسعه کسب و کار و ارایه خدمات به مردم.
۲۲ـ اداره و راهبری ظرفیتهای کشور جهت تامین بستر و خدمات زیرساختی مورد نیاز توسعه فناوری اطلاعات کشور.
۲۳ـ تامین ظرفیت و سازوکارهای فنی و حقوقی جهت ممیزی و صدور گواهی تایید فناوریها، فرآیندها و تجهیزات فناوری اطلاعات شامل سختافزار، نرمافزار و خدمات مربوط، توسط مراجع ذیربط.
۲۴ـ به کارگیری ساز و کارهای لازم و تلاش برای انتقال و بومیسازی فناوریها و تجهیزات کلیدی مورد نیاز حوزه فناوری اطلاعات.
۲۵ـ حمایت مستقیم یا غیرمستقیم از توسعه زیرساختهای دولت الکترونیک و خدمات عمومی الکترونیکی نظیر پایگاه اطلاعات هویتی و زیرساخت ملی دادههای مکانی.
۲۶ـ صدور پروانه فعالیت و بهرهبرداری به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای ارایه هرگونه خدمات فناوری اطلاعات مشتمل بر شبکههای اختصاصی گسترده، مراکز داده توزیع و ارایه خدمات اینترنت، خدمات مبتنی بر وب نظیر موتور جستوجو، رایانامه، کارت هوشمند، خدمات الکترونیکی دولت، رایانش ابری، مدیریت امنیت اطلاعات، نرمافزارهای متن باز و نرمافزارهای دارای کاربری ملی و چگونگی جبران خسارت ناشی از عدم اجرای آن در چارچوب قوانین و مقررات مربوط.
۲۷ـ نظارت بر عملکرد دارندگان پروانهها در چارچوب مفاد پروانههای صادر شده و رسیدگی به تخلفات و ملزم نمودن آنان به انجام تعهدات و وظایف از طریق اخطاریه یا لغو موقت یا دایم امتیازها و پروانههای بهرهبرداری در حوزه فناوری اطلاعات برابر شرایط مذکور در پروانههای صادره در چارچوب قوانین و مقررات مربوط.
۲۸ـ تدوین استانداردها و ضوابط و نظامهای کنترل کیفی و ارایه آن به مراجع ذیربط و تایید نمونه تجهیزات مورد استفاده در حوزه فناوری اطلاعات در کشور.
۲۹ـ راهاندازی ساختار مدیریتی امنیت و پدافند غیرعامل به منظور اجرای طرح ساماندهی و راهبری امنیت، ایمنی و پایداری حوزه فناوری اطلاعات کشور در چارچوب سیاستهای ابلاغی.
۳۰ـ حمایت از طرحها و ظرفیتهای پژوهشی توسعه فناوری اطلاعات کشور.
۳۱ ـ حمایت از سرمایهگذاری بخش خصوصی داخلی در حوزه توسعه فناوریهای بومی و همچنین خدمات فنی در حوزه فناوری اطلاعات.
۳۲ـ ایجاد، مدیریت، توسعه و اجرای پروژههای حوزه فناوری اطلاعات بهخصوص در مناطق محروم که بخش خصوصی تمایل به سرمایهگذاری ندارد.
۳۳ـ اجرای فعالیتهای مربوط به کارگزاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات.
بر اساس این مصوبه، در بند (۲) ماده (۸) و سایر مواد مربوط حسب مورد عبارت «هیات مدیره و مدیرعامل» به عبارت «هیات عامل و رییس سازمان» اصلاح میشود.
همچنین بر اساس اصلاحات ماده (۹) مجمع عمومی سازمان از اعضای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات (رییس)، وزیر اطلاعات، وزیر کشور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر آموزش و پرورش، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور و معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور تشکیل میشود.
بر این اساس، تبصرههای (۱) و (۲) ماده (۱۵) به شرح زیر اصلاح میشود:
تبصره۱ـ رییس سازمان که رییس هیات عامل است، بالاترین مقام اجرایی سازمان است که از بین اعضای هیات عامل و با حکم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات منصوب و معاون وزیر محسوب میشود.
تبصره۲ـ اعضای هیات عامل باید به طور تمام وقت به خدمت در سازمان اشتغال داشته باشند. هر یک از اعضای هیات عامل به ترتیبی که هیات عامل مشخص میکند، راهبری حوزهای از فعالیتهای سازمان را عهدهدار خواهند بود.
همچنین بند (۱۲) ماده (۲۰) حذف و شماره بندهای بعدی به ترتیب اصلاح میشوند.
ماده (۲۲) و تبصره آن حذف و شماره مواد بعدی به ترتیب اصلاح میشوند.
این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی؛ معاون اول رییسجمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر