در حال خواندن
خوش‌چهره‌ای گران‌قیمت
0

سمیه مهدوی – شرکت هواوی این روزها با شتاب فزاینده‌ای در حال بازکردن جای خود در میان سه برند برتر پرفروش دنیای موبایل است. اما ظاهرا بخشی از الزامات بزرگ‌شدن در دنیای امروز حرکت به سمت تولید اجزای جانبی و به قولی پوشیدنی‌های هوشمند برای گوشی‌ها است.
به همین جهت هواوی یک ساعت هوشمند روانه بازار کرده است که البته اسم خاصی برای آن در نظر نگرفته و به عنوان Huawei Watch یا همان ساعت هواوی شناخته می‌شود.
در خصوص محصولات سخت‌افزاری به ویژه آنها که قرار است روی مچ دست شما جا خوش کند، نخستین چیزی که باید جلب توجه کند، ظاهر آن است. اگرچه عمده ساعت‌های موجود در بازار از سنتی‌ها گرفته تا هوشمندها، گرد هستند، اما از آنجا که هر گردی گردو نیست باید گفت ساعت نسل سومی و گرد هواوی، ظاهری دلچسب دارد و ایرادی از نظر ظاهری به آن نمی‌توان وارد کرد.
این ساعت از نظر عملکرد در وضعیت بهتری نسبت به اپل‌واچ قرار دارد. اما همین ابتدای امر باید گفت ساعت هوشمند هواوی از نظر قیمتی نه تنها ارزان محسوب نمی‌شود بلکه بسیار هم گران است و شاید از نظر قیمتی ساعتی که بعد از هواوی در حوزه ابزارهای پوشیدنی اندرویدی قرار می‌گیرد، ساعت لوکس Tag Heuer باشد.
به این ترتیب سوال اینجاست که آیا ساعت هواوی ارزش پرداخت پول بیشتر دارد یا آنکه باید به سمت ساعت‌هایی اندرویدی با قیمت پایین‌تر رفت؟
همچون تمام ابزارهای پوشیدنی اندرویدی، ساعت هواوی هم با هر نوع دستگاه اندرویدی که از نسخه اندروید ۴٫۳ به بالا پشتیبانی می‌کند، سازگاری داشته و البته با ابزارهایی هم که از سیستم‌عامل iOS نسخه ۸٫۲ به بالا برخوردار هستند نیز سازگاری دارد.
البته باید در نظر داشت که گوشی‌های آیفون در حال حاضر تنها از سه مدل ساعت زن‌واچ ایسوس، موتو ۳۶۰ و یک مدل از ساعت‌های ال‌جی پشتیبانی می‌کرد. اما ساعت هواوی با آیفون‌ها قابلیت سازگاری دارد.
در خصوص مشخصات فنی، ساعت هواوی نیز باید گفت این ساعت از صفحه نمایش رنگی لمسی Full Circle AMOLED با سایز ۱٫۴ اینچی و رزولوشن ۴۰۰×۴۰۰ و ۲۸۶ پیکسل برخوردار است و دارای پردازنده کوالکوم APQ8026 1.2GHz ، حافظه داخلی ۴ گیگابایت و ۵۱۲ مگ رم است و از بلوتوث، وای‌فای، شتاب‌سنج‌، ژیروسکوپ، فشارسنج نیز پشتیبانی می‌کند.
البته از یک نکته نیز نباید غافل شد که این ساعت ضد آب بوده و از استاندارد IP67 برخوردار است که معنای این استاندارد این است که ساعت هوشمند هواوی مشکلی با گرد و خاک و یک ساعت قرار گرفتن زیر آب در عمق یک متر ندارد.
یکی از نقاط قوت ساعت هوشمند هواوی در کنار قیمت و ظاهر قوی آن ظرفیت باتری ۳۰۰ میلی‌آمپرساعت است که یک و نیم تا دو روز کامل توان دارد که این مشخصه در قیاس با نمونه‌های مشابه جای هیچ بحثی نمی‌گذارد. چراکه در مدت یک هفته استفاده ما از این ساعت، نور صفحه نمایش در وضعیت حداکثری قرار داشت و تمام اتصالات دستگاه نیز فعال بود و در این مدت ساعت هواوی ۵ بار شارژ شد.
در مورد عملکرد این ساعت نیز باید گفت، به محض این که مشخصات سلامت شما وارد آن می‌شود، کار شمارش قدم‌ها، مصرف کالری و تعداد دفعات بلند شدن شما در طول روز ثبت و ضبط می‌شود و البته این ساعت قادر به تشخیص این که شما راه می‌روید، در حال دویدن هستید یا در حال بالا رفتن هستید نیز هست. امکان دریافت ضربان قلب همچون بسیاری از قابلیت‌های اولیه پوشیدنی‌های اندرویدی نیز در این ساعت فراهم است.
همچنین به علت همکاری هواوی با شرکت Jawbone، اپلیکیشن این شرکت روی ساعت هواوی وجود داشته و به همین جهت شما قادر خواهید بود نتایج عملکرد سلامت خود را روی گراف‌های بسیار دقیق در اختیار داشته و به عبارت دیگر کاربران این ساعت تنها یک ساعت روی مچ خود ندارند بلکه این ابزار یک مربی همراه نیز محسوب می‌شود.
البته این ساعت فاقد GPS است که خب به معنای نداشتن راه‌نما است و علت نبود GPS با توجه به قیمت ساعت و در حالیکه برخی رقبا چنین امکانی را در ساعت‌های خود پیش‌بینی کرده‌اند، روشن نیست.
از نظر عملکرد نیز این ساعت در مدتی که با آن کار شد به مشکل خاصی برخورد نکرد.
اما برسیم به قسمت شیرین ماجرا یعنی قیمت و پاسخ به این سوال که ساعت هواوی را بخریم یا نه؟ قیمت نسخه اولیه این ساعت با بدنه استیل و بند چرم (مدلی که در اختیار ما بود) حدود ۳۵۰ دلار تعیین شده است. البته این ساعت مدل تمام استیل هم دارد که ۴۵۰ دلار قیمت خورده و جالب آنکه مدل رزطلایی آن نیز ۸۰۰ دلاری برای خریدار آب می‌خورد.
البته به نظر می‌رسد هواوی ناچار به تجدید نظر در قیمت این ساعت خواهد شد، اما اگر با قیمت این گوشی مشکلی ندارید، بحثی از نظر فنی و ظاهری باقی نمی‌ماند و ما به مشکل خاصی در این گوشی برخورد نکردیم، همچنین در مرور منابع مختلف در کشورهای دیگر نیز خبری از مشکل و مساله‌ای نبود. پس انتخاب با شماست.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.