سرویس GPRS که ابتدا اسفند ۸۵ توسط ایرانسل و سپس توسط همراه اول و از سال ۸۷ ارایه شد، تعرفههای مختلف را تجربه کرده است. به عنوان مثال شرکت ایرانسل در اولین ماههای ارایه این خدمت برای هر کیلو بایت هزینه پنج ریال را در نظر گرفته بود.
نود آی سی تی – GPRS که مخفف عبارت General Packet Radio Service است، اکنون در بیشتر تلفنهای همراه در جهان وجود دارد و بخشی از مجموعه فناوریهایی است که برای نزدیکتر کردن شبکههای نسل دوم تلفن همراه به کارایی شبکههای نسل سوم طراحی شدهاند تا آنها را قادر سازد اطلاعات را بسیار سریعتر ارسال و دریافت کنند.
تلفنهای GSM برای استفاده از این فناوری لازم است قبل از ارسال اطلاعات (مانند برقراری یک تماس صوتی) ارتباط ویژهای را با شبکه برقرار کنند که تا ۳۰ ثانیه زمان میبرد و به محض اتصال به شبکه اطلاعات ارسال یا دریافت میشوند و کاربر باید برای مدت زمانی که آنلاین بوده پول پرداخت کند اما سرعت انتقال اطلاعات نسبتا کند است.
تلفنهای همراه با اتصال به سرویس GPRS به اینترنت متصل هستند و میتوانند اطلاعات را فوری و با سرعت بالاتری منتقل کنند که معمولا بین ۳۲ تا ۴۸ کیلوبایت بر ثانیه است و کاربر برخلاف شبکه GMS در GPRS براساس مقدار اطلاعاتی که منتقل کرده پول پرداخت میکند به علاوه مزیت اضافی GPRS این است که اطلاعات میتوانند همزمان با انجام مکالمه صوتی منتقل شوند؛ ویژگی کلیدی یک شبکه نسل سوم (G3)قابلیت انتقال حجم بالایی از اطلاعات در سرعت بالا است که تا دو مگابایت بر ثانیه میرسد و اعمالی نظیر مکالمه ویدیویی، دانلود ویدیوها، مرور وب، ایمیل و غیره را امکانپذیر میسازد.
GPRS مبتنی بر بسته است که در آن اطلاعات GPRS در مجموعهای از بسته قرار میگیرند که میتوانند بر روی مسیرهای متعددی در یک شبکه روت شوند و در نقطه دریافت مجددا به هم بپیوندند؛ خود اینترنت مثالی از شبکه اطلاعات بستهای است.
اما بدون در نظر گرفتن و قضاوت کردن سرعت و کیفیت این سرویس در شبکه تلفن همراه در کشور، تعرفه GPRS در سیمکارتهای همراه اول در سیمکارت دایمی ۸ ریال به ازاء هر کیلوبایت دریافت و ارسال داده در ساعت اوج مصرف و ۲ ریال به ازاء هر کیلو بایت دریافت و ارسال داده ساعت غیراوج است.
همچنین تعرفه GPRS همراه اول در سیمکارت اعتباری ۸ ریال به ازای هر کیلو بایت دریافت و ارسال داده در ساعات اوج روزهای عادی و ۲ ریال به ازای هر کیلو بایت دریافت و ارسال داده در ساعات غیر اوج روزهای عادی و کلیه ساعات جمعهها و ایام تعطیل اعلام شده است.
ساعات اوج مصرف(Peak) هم از ساعت ۸ الی ۲۱ و ساعات غیر اوج (Off Peak) از ساعت ۲۱ الی ۸، جمعه و روزهای تعطیل اعلام شده است.
اما تعرفه GPRS در سیمکارت دایمی ایرانسل هم به این صورت است که ارسال و دریافت دیتا از طریق اینترنت همراه ( WAP و مرورگر اینترنت از طریق پورت سریال، کارت دیتا USBT/PCMCI و INFRA-RED) برای ساعات اوج مصرف سه ریال و برای غیر اوج یک ریال در نظر گرفته شده است.
تعرفه GPRS سیمکارت اعتباری ایرانسل هم ارسال و دریافت دیتا از طریق اینترنت همراه ( WAP و مرورگر اینترنت از طریق پورت سریال، کارت دیتا USBT/PCMCI و INFRA-RED) برای ساعات اوج مصرف پنج ریال و برای ساعات غیر اوج یک ریال است.
ساعات اوج مصرف اینترنت همراه (GPRS) برای سیمکارت ایرانسل هم از ۰۸:۰۰ تا ۰۱:۵۹ روز بعد و ساعات غیر اوج اینترنت همراه (GPRS): از ۰۲:۰۰ تا ۰۷:۵۹ و تمامی ساعات روزهای پنج شنبه و جمعه در نظر گرفته شده است.
دیتای GPRS بر حسب کیلوبایت (KB) محاسبه میشود. هر کیلوبایت (KB) هزار و بیست و چهار بایت و هر مگابایت (MB) هزار و بیست و چهار کیلوبایت است. شما میتوانید هزینههای خود را با ضرب تعداد کیلوبایت ارسال یا دریافت شده در تعرفه GPRS محاسبه کنید.
قیمتهای مذکور تنها مربوط به استفاده ار APNهای (Access Point Name) استاندارد است (سرویسهای ویژه در حال حاضر موجود نیستند).
سرویس GPRS تنها در مناطق اعلام شده در دسترس است. کارکرد دیتا همچنین شامل کلیه اطلاعاتی است که به صورت خودکار از تلفن همراه ، لپ تاپ یا PDA شما ارسال یا دریافت شده باشد.
محاسبه بر اساس بایت بوده و برای محاسبه میزان مصرف به کیلو بایت بعدی رند میشود.
منتشر شده در
نظرات
ارسال یک نظر